به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران امروز در پایان جلسه بررسی عملکرد طرح شهید سلیمانی در استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: ظرف ۴۸ ساعت اخیر آمار شهر و استان تهران نسبت به هفته قبل با افزایش مواجه شده که این موضوع نگرانی هایی را به همراه دارد. این در شرایطی است که آمارهایمان در دی ماه نسبت به آبان در کلیه شاخص ها کاهش پیدا کرده بود اما هفته جاری آمارها با شیب ملایمی رو به رشد است. مجموعه بستری های استان تهران از ۲۰۰۰ نفر فراتر رفته و بیماران جدید بستری نیز که در هفته های اخیر زیر ۲۰۰ نفر بود افزایش پیدا کرده که ۱۱۰ نفر در بخش ویژه بستری شدند.
وی ادامه داد: اولین شاخص بروز تغییرات در تهران در مراجعین سرپایی تجلی پیدا می کند که ظرف ۲۴ ساعت گذشته به ۶۰۰۰ نفر رسیده و از سوی دیگر بخش اورژانس بیمارستان های تخصصی نیز شلوغ تر شده که همه اینها علائم زنگ خطری است. هر چند که آمارهای تهران نوسان پذیر است اما اگر در سه روز آینده با همین الگو مواجه باشیم، می توانیم بگوییم سرآغاز شکل گیری خیز جدیدی به وجود آمده است. بی تردید رسیدن به میزان پیک جدید بر اساس مطالعات انجام شده در پیک های سوم و چهارم بسیار سریعتر رخ خواهد داد.
زالی گفت: قرار بود در برگزاری برنامه های آئینی و جشنواره ها با توجه به تعهدات داده شده، رعایت پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از تجمعات انجام شود؛ اما متاسفانه گزارش ها حاکی از عدم رعایت پروتکل هاست. قطعا اگر این مسیر ادامه پیدا کند با توجه به عدم اجرای تعهدات مجبور به بازنگری در این مجموعه ها هستیم و اگر رنگ شهرها تغییر کند باید محدودیت های جدید را اعمال کنیم.
وی تاکید کرد: امیدواریم شهروندان با رعایت پروتکل ها به گونه ای عمل کنند که شاهد روزهای تلخ پایانی سال نباشیم. متاسفانه کماکان حمل و نقل عمومی نقطه آسیب پذیر ماست.
رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران در خصوص طولانی بودن پاسخ تست های PCR در تهران گفت: در حال حاضر ۱۴۰ آزمایشگاه در تهران فعال و مجاز به انجام تست های PCR هستند. بسیار خوب است که افراد با تست مسئله را پیگیری کنند اما در بسیاری از موارد و در هنگام اپیدمی فراگیر علائم نزدیک به بیماری حتی بدون پیوست آزمایشگاهی باید به عنوان خود بیماری تلقی شود.
زالی افزود: در اسفند تعداد آزمایشگاه هایی که تست های PCR را انجام می دادند کمتر از انگشتان دست بود. در طرح شهید سلیمانی برای رفع این نقیصه استفاده از ظرفیت تستهای سریع را به کار گرفتیم و با افزایش تولید این تست ها مقرر شده به مطب ها کلینیک ها و مراکز تجمعی نیز تست های سریع داده شود.
نظر شما